5 Tips om je WordPress website te verbeteren

In deze blog geven wij 5 tips hoe je de veiligheid , SEO optimalisatie en snelheid van je WordPress website kunt verbeteren. Deze tips helpen je om jouw website te verbeteren.

Tip 1: Zorg voor een duidelijke CTA op je homepagina

Gemiddeld bezoekt een bezoeker je website 5/6 seconden. Het is dus belangrijk om binnen een oogopslag te kunnen zien waar de website over gaat. Wanneer je dit niet hebt zijn bezoekers heel snel weer vertrokken van je website en ben je een potentiële klant kwijt. Dit willen we natuurlijk niet!

Hoe kan je dit oplossen?

Een oplossing om dit te voorkomen is te werken met een duidelijke ingang in jouw website. Met een simpele titel van een paar regels dat bezoekers gelijk kunnen zien waar de website over gaat. Daaronder kun je een knop zetten een zogeheten CTA. Dit is een knop die naar een belangrijke pagina op je website gaat (bijv je diensten of product / categorie pagina). Wanneer deze knop een afwijkende kleur hebt valt deze beter op. Zo zijn bezoekers sneller geïnteresseerd en de kans is groter dat ze op deze knop klikken.

Tip 2: Vermijd het gebruik van veel plugins

Je kunt je WordPress website gemakkelijk uit te bereiden door het gebruik van plugins. Deze kun je gemakkelijk installeren via de plugin database die standaard in de achterkant van je website zit. Een nadeel van het gebruiken van veel plugins is dat je site snel langzaam wordt en de kans dat je site wordt aangevallen ook groter wordt. Wanner je een thema hebt aangekocht is de kans groot dat deze ook veel plugins mee installeert.

Tip 3: Maak gebruik van een cache plugin

Een manier om je website sneller te maken is door het gebruik van cache plugins. Deze plugins zorgen dat de website wordt opgeslagen in de cache, dit is een soort database waardoor je website sneller laadt en bezoekers daarom ook sneller door je website heen kunnen klikken. Een van deze cache plugins is Autoptimze.

Tip 4: Genereer contact momenten op je website

Een belangrijke tip die wij aan je kunnen meegeven is het genereren van contact momenten. Dit betekend dat de potentiële klant op elke pagina in je website contact kan zoeken met jouw bedrijf. Dit kan doormiddel van een navigatiebalk die aan de bovenkant blijft plakken waar je email of telefoon nummer in staat. Een andere manier is in de sidebar van je website een knop te plaatsen met “neem contact op” om zo je bezoeker te triggeren contact met je op te nemen.

Tip 5: Zorg dat je website altijd up to date is

WordPress is een open source systeem en kan door iedereen gebruikt worden. Het is daarom heel belangrijk om te zorgen dat je website en de plugins die je gebruikt in je website altijd up to date zijn. Wanneer je dit niet doet en sommige plugins bevatten een lek, dan is de kans aanwezig dat je website wordt gehackt. Dit kun je voorkomen door je plugins en je thema’s up-to-date te houden.

Tot slot

Wij hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad om je eigen WordPress website te verbeteren. Mocht je hierbij hulp nodig hebben kun je altijd contact met ons opnemen of een mailtje sturen naar hello@treesign.nl. Dan kunnen we samen kijken hoe we je kunnen ondersteunen.