Categorie

Woocommerce

Geplaatst op

18 november 2020

Wat is Black Friday eigenlijk?

Black Friday is een hype die is komen overwaaien uit Amerika. Het wordt eigenlijk beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstaankopen. Winkels & webshops geven op 27 November (Black Friday) veel aanbiedingen en kortingen op producten om zo de mensen te trekken.

Is jou webshop er al klaar voor?

Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met punten om je verkopen zo optimaal te stimuleren voor Black Friday.

Optimaliseer je webshop voor optimale conversie

De eerste stap voor de optimalisatie van je webshop is het pad dat bezoekers volgen om je producten te bestellen zo klein mogelijk te maken. Wanneer je binnen een aantal klikken op een bestelpagina beland is de kans ook kleiner dat bezoekers afhaken. Het gebruik van duidelijke CTA knoppen op je webshop is ook een goede manier om klanten door je webshop te manoeuvreren. Meer tips voor je Wordpress webshop/website te verbeteren lees je in deze blog

Bereid je bezoekers voor op Black Friday acties

Wanneer je weet welke acties er op jouw webshop komen tijdens Black Friday, is het handig om dit ook al aan te kondigen op je webshop. Bezoekers zien dan ook deze aankondigen en zijn ook sneller geïnteresseerd om terug te keren naar je webshop als deze acties ook gelden. De acties kun je ook aangeven via je social media accounts of een mailing lijst.

Pas niet alleen je webshop erop aan, maar ook je sociale kanalen

Social media is een van de belangrijke zaken voor een bedrijf. Je kunt je bereik vergroten om zo meer producten te verkopen. Het is daarom ook belangrijk om ook alle Black Friday acties goed te promoten via je sociale kanalen om je volgers zo ook op de hoogte te brengen van alle acties.

Optimaliseer je webshop snelheid

Niks is zo vervelend dan een webshop die langzaam is. Het is daarnaast ook een grote conversie killer. Webshops waarbij het duurt om lang te laden, haken vaak bezoekers sneller af dan dat de webshop optimaal snel is. Het is daarom van belang om niet te veel plugins te gebruiken op jouw webshop en zorgen dat je thema optimaal in elkaar zit. Daarnaast is het ook belangrijk dat de afbeeldingen die worden gebruikt op de webshop van het goede formaat zijn om zo je snelheid te kunnen waarborgen.

Maak van Black Friday 2020 een Succes!

Na het doorvoeren van deze tips, is je webshop meer voorbereid op Black Friday. Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om je webshop zo goed mogelijk aan te passen. Hierbij willen we graag ondersteunen. Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden voor jouw Woocommerce webshop.Lees ook deze blogs