WordPress multisite netwerk

WordPress multisite netwerk nodig? Wij zetten WordPress multisite netwerken op om het beheer van meerdere WordPress sites zo makkelijk mogelijk te maken.

Verander een enkele WordPress website in een WordPress multisite netwerk

Niet genoeg aan één WordPress website op maat? Met een WordPress Multisite netwerk beheer je meerdere sites vanuit een netwerk omgeving. Of het nu gaat om een WordPress multisite met meerdere subdomeinen of met compleet verschillende domeinen, met een WordPress multisite kun je verschillende websites in het netwerk eenvoudig aanpassen vanuit één omgeving. Dit geeft je de mogelijkheid om elementen op meerdere websites tegelijk aan te passen en bijvoorbeeld bepaalde plugins direct op alle websites te activeren.

Voordelen van een multisite netwerk

  • 1 codebase waar alles in staat
  • 1 database voor de complete multisite
  • Plugins kunnen per netwerk worden geactiveerd of per subsite
  • Netwerk omgeving om alle sites te beheren

 

Geinteresseerd in een multisite?

Waarvoor kun je een WordPress multisite gebruiken?

Je kunt een multisite netwerk op verschillende manieren gebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden:

Campagne platform

Door gebruik te maken van een WordPress multisite netwerk als platform voor verschillende campagnes kun je gemakkelijk nieuwe campagnes toevoegen of tijdelijk uitzetten. Zo kun je het thema op elke campagne tonen en bijvoorbeeld alleen de kleuren aan te passen doormiddel van een child thema.

Meertalige website

Wil je gebruik maken van een meertalige website maar zonder het gebruik van een plugin dan is een multisite een oplossing. Je kunt dan de teksten per site aanpassen maar wel gebruik maken van het zelfde thema als de andere sites.

Organisaties met verschillende locaties

Een multisite is ook handig wanneer je organisatie meerdere locaties bevat. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een school. Dan kun je per school website site aanmaken met een overkoepelende website met een doorlink naar een van de scholen.