WordPress API koppeling op maat

Wil je jouw WordPress website automatiseren? Wij ontwikkelen koppelingen op maat voor jou WordPress website of WordPress webshop.

Wat is een API koppeling?

API is een afkorting van Application Programming Interface. Dit betekend in het kort dat de API een koppeling is tussen verschillende bronnen met informatie die realtime data uitwisselt.

In het geval van een WordPress API koppeling vertaald de API informatie uit een externe informatie bron om deze te tonen op je WordPress website. Je kunt hierbij denken aan reviews van Trustpilot of het ophalen van producten om deze te tonen op je webshop. Een WordPress API kan ook andersom werken, dat de data van je website wordt verstuurd naar de recruitment software. Een goed voorbeeld hiervan is het een vacature website. De vacatures worden opgehaald en getoond op je website. Als er dan sollicitanten reageren op deze vacature wordt die data weer terug verstuurd naar de recruitment software.

Praktijk voorbeelden van API koppelingen

Reviews

Wil je jouw reviews die je hebt behaald via Trustpilot, Feedback company of Kiyoh tonen op je website? Doormiddel van de API kun je deze data binnenhalen en tonen waar je deze wilt hebben.

Blogs en nieuwsberichten

Wil je blogs tonen van een externe informatie bron? Met een API koppeling kun je deze blogs ophalen en aanmaken in je WordPress website. Dit scheelt jou kopieren van de blog en de handmatige handelingen om deze ook te tonen op je website.

Boekhoud programma

Koppel je webshop met en boekhoudprogramma om gemakkelijk en snel je administratie bij te houden. Als je een webshop hebt dan maakt de WordPress API zelf een aankoop factuur aan als er een nieuwe order op de webshop wordt geplaatst.

Productaanbod

Als je werkt met een voorraadsysteem of catalogi met veel informatie over de producten, biedt een API koppeling ook mogelijkheden. De WordPress API zorgt ervoor dat het doorzetten van de product informatie automatisch gaat. Hierdoor kun je veel tijd en geld besparen en weet je zeker dat de informatie ook up-to-date is.

Offerte aanvragen

Koppel je leads automatisch met je CRM pakket. Klanten kunnen hierdoor sneller een offerte ontvangen en het kost jou minder tijd om deze te maken.

Boekkingssysteem

Wil je dat jou klanten online kunnen reserveren of afspraken maken? Doormiddel van een API koppeling kun je bezoekers direct inzicht geven in beschikbare dagen in je agenda en ze deze ook kunnen boeken. Dit scheelt een hoop geregel met klanten en verklein je de kans ook op een dubbele boeking.

Waarom kiezen voor een API Koppeling?

Door het gebruik van een API kun je tijd en geld besparen. Dit komt omdat de koppeling 1 keer gemaakt hoeft te worden en daarna zelf automatisch wordt uitgevoerd door de server. Daarnaast is het werken met een API ook minder fout gevoelig dan handmatig aan te maken. De koppeling zorgt ervoor dat de data identiek is en sync deze met elkaar.