Jam Visual Thinking

Unieke WordPress maatwerk website die perfect aansluit bij de huisstijl

JAM heeft aan Treesign gevraagd of we een vernieuwing kunnen maken van de huidige website. De oude website was moeilijk te onderhouden en de vrijheid om de inhoud aan te passen was beperkt. Ons startpunt was dan ook een website te ontwikkelen die makkelijk te onderhouden is en waar je veel vrijheid hebt met het maken van pagina's, projecten of blogs.

Ga naar Jam Visual thinking

Over Jam Visual Thinking

JAM startte 20 jaar geleden als een collectief. Na onderzoek naar de waarde van een tekening en veel samen te werken met mensen stapte (Ex-)collega’s, klanten en andere partners in. Daarbij droegen ze een steentje bij aan de ontwikkelingen van het vakgebied. JAM creëert praatplaten die jouw visie, process en propositie om zetten naar een kernachtige en heldere visualisatie die je duidelijk helpt met communiceren.

Het project

JAM had meerdere websites waar teksten en inhoud op stonden. Naast de hoofd website bestonden er ook nog 2 sub-websites, een voor blogs en een voor tekentrainingen. De grote wens was om deze sub-websites te integreren in de nieuwe website zodat er van 3 sites 1 site wordt gemaakt. Daarnaast hebben we de nieuwe website gebouwd met extra functies, nieuwe wensen vanuit JAM en maatwerk blokken zodat JAM zelf alle vrijheid heeft om de pagina’s aan te kunnen passen.

Website opzet

De website is gebouwd met onze Stack in combinatie met ACF blokken. Een groot voordeel hiervan is dat je geen code kennis nodig hebt om de website goed bij te kunnen houden en kun je voor elke pagina die je aanmaakt weer een andere layout tonen.

Het eindresultaat

Wij ontwikkelden een maatwerk WordPress website die helemaal in de huisstijl van JAM valt. De website voldoet aan alle eisen en is te bekijken op elk type scherm. De website is maatwerk gebouwd met onze stack waar geen page builders aan te pas komen die de website traag zouden maken. Na een workshop toen we de website hebben opgeleverd kon JAM makkelijk en snel de pagina’s vullen met de juiste inhoud en afbeeldingen. Als WordPress specialisten gingen we voor een solide basis waar we samen met JAM op kunnen doorontwikkelen en uitbreiden.

Alle resulaten op een rij

  • WordPress website op maat
  • Responsive te bekijken op alle formaten
  • Ontwikkeld met oog voor technische SEO en Google Core Web Vitals
  • Gebruiksvriendelijk en makkelijk bij te houden zonder code kennis

Het samenvoegen van 3 websites

Een grote uitdaging van dit project was het samenvoegen van 3 websites tot 1. We hebben hiervoor lijsten gemaakt met urls om er voor te zorgen dat er geen SEO waarde verloren gaat tijdens de livegang van de website. Daarnaast hebben we een filter gemaakt zodat je gemakkelijk kunt zoeken op categorie bij een project of een blog. Ook hebben we de oude blogs geïmporteerd uit de oude website. Voor de tekentraining hebben we een formulier ontwikkeld zodat je kunt inschrijven op een aankomende tekentraining.

Na livegang

Na de livegang doen we maandelijks updates van WordPress en de gebruikte plugins. Daarnaast monitoren we de website en houden alles in de gaten. We hebben de website ook geoptimaliseerd voor Google Core Web Vitals en de resultaten kun je hieronder terug vinden.

Mobiel

65/100
Performance
92/100
Accessibility
92/100
Best Practices
86/100
Seo

Desktop

94/100
Performance
98/100
Accessibility
83/100
Best Practices
83/100
Seo

Super tevreden over de samenwerking en het mooie eindresultaat. Mark is erg geduldig, vriendelijk en goed in zijn werk. Hij heeft al onze (extra) wensen en ideeën kunnen bouwen en hebben nu een prachtige website!

Marloes Stam - Clients & projects manager
Marloes Stam Clients & projects manager