Nadelen van een aangekocht WordPress thema

Je kunt bij WordPress kiezen voor twee soorten themas. Een Maatwerk WordPress thema of een thema die je kunt aankopen / gratis downloaden. In deze blog gaan we het hebben over de nadelen van een aangekocht thema vergeleken met een maatwerk thema.

Waarom je geen aangekocht thema moet gebruiken

Het klinkt natuurlijk lekker makkelijk, een thema aankopen of gratis downloaden. Daarna installer je deze op je eigen website of laat je dit doen, vullen met content en klaar! Maar in de praktijk werkt het vaak toch net even anders. Vaak loop je tegen grote nadelen van een aangekocht thema en ben je onder de streep vaak langer bezig of meer geld kwijt dan gelijk een maatwerk thema te laten bouwen. Hieronder bespreken we een aantal grote nadelen van een aangekocht thema:

Trage laadsnelheid van de website

Een groot nadeel van een aangekocht thema is dat deze vaak helemaal vol zit met code en plugins waar je site heel langzaam van wordt. Meestal gebruik je 80% van deze code ook niet zelf en zit het voor niks in het thema. Dit komt ook vaak omdat aangekochte WordPress Thema’s vaak heel flexibel zijn met verschillende layouts en pagina indelingen. Een groot probleem met een trage website is dat dit een groot nadeel is voor Google. Snelheid is een belangrijke ranking factor voor Google, en wanneer je dit niet goed in orde hebt scoort je website ook slechter in Google dan een website met een maatwerk WordPress Thema.

Beperkte vrijheid erg gelimiteerd

Aangekochte WordPress themas worden vaak aangekocht omdat deze snel in elkaar gezet kunnen worden met demo content en page builders. Een groot nadeel van dit is als je net iets anders wilt wat buiten het stramien van dit thema valt het heel lastig is dit goed future proof in te bouwen. Wanneer je dit thema weer update en je niet de wijzigingen op de juiste manier doorgevoerd, worden deze wijzigingen weer verwijderd tijdens de update. Daarnaast zijn ook structurele wijzigingen in aangekochte themas vaak niet meer compatible met een update naar een nieuwe versie.

Kans om gehackt te worden is veel groter dan met een WordPress maatwerk thema

Een groot nadeel van een aangekocht thema is dat het thema openbaar is, niet helemaal openbaar want je moet het wel aanschaffen maar deze is wel overal te vinden op internet. Dit geeft hackers makkelijkere kans om je WordPress website te hacken. Vaak zitten er ook in aangekochte thema’s plugins die niet goed zijn onderhouden of op een oudere versie draaien. Wanneer je dus toch gebruikt maakt van een aangekocht thema is het heel erg van belang dit thema goed up te daten en alle veiligheidsrisico’s in de gaten te houden.

Maak je nu gebruik van een aangekocht thema en wil je deze omzetten naar een WordPress maatwerk thema?

Samen kijken we naar jouw huidige website of webshop om te kijken welke mogelijkheden wij kunnen bieden.

Neem contact met ons op