Hoe herken je een gehackte WordPress website?

Hoe kun je een gehackte WordPress website herkennen? In deze blog legen we de meest voorkomende signalen uit die er op wijzen dat je WordPress website is gehackt of dat er iets goed fout is op je website.

Door verschillende signalen kun je herkennen dat er iets mis is met je website. Vaak is ook het geval dat je niet precies kan zien dat je WordPress website is gehacked. Hieronder een lijstje met signalen waarmee je kunt zien dat er iets goed fout is op je website:

Popups

Een van de signalen zijn popups van allerlei soorten advertenties waar je niet op zit te wachten. Deze popups komen als je bijvoorbeeld op een tekst, afbeelding of link klikt op je website. Dit is een van de signalen dat er een hack is op je website.

Vreemde teksten op je gehackte website

Bij dit signaal is het vrij snel duidelijk dat het mis is. Je website is bijvoorbeeld helemaal vertaald naar het chinees en er zitten allemaal rare links tussen de teksten. Wanneer je dan op z’n link klikt wordt je geredirect naar een andere website.

Redirects naar andere websites

Een andere techniek van hackers is je website blijven redirecten. Wanneer een bezoeker je website bezoekt, dan wordt deze na een aantal seconden gelijk geredirect naar een andere website.

Niet meer kunnen inloggen

Als je niet meer kunt inloggen in je website en je 100% zeker weet dat je wachtwoord goed is dan is het vaak ook al snel duidelijk dat je WordPress website gehacked is. De hack is in je database binnengedrongen en heeft deze aangepast met allemaal tekens waardoor het nu niet meer mogelijk is om in te loggen in je website.

https://www.treesign.nl/wp-content/uploads/2023/01/google-safe-browsing.webp

Onveilige google Safe Browsing

Je kunt via de tool Google Safe Browsing een url invullen om te kijken of Google je website als veilig beschouwd. In de afbeelding hieronder zie je een screenshot van onze website en zie je dat onze website helemaal veilig is. Wil je ook kijken of jouw website veilig is? Klik dan op de link hieronder:

Check je website veiligheid

Misschien zijn deze blogs ook intressant?